Prețurile alimentelor au atins un nivel record și mulți dintre noi simt impactul acestora. Potrivit indicelui prețurilor de consum, prețurile alimentelor au crescut cu mult peste bugetul mediu al oamenilor. Deși poate părea dificil să cumpărați ingrediente sănătoase la un preț rezonabil, am adunat zece sfaturi simple pentru a vă ajuta să cheltuiți mai puțin data viitoare când cumpărați alimente sănătoase și nutritive.
Cumpărăturile inteligente vă pot transforma dieta și bugetul?
Da!
Iată cum:
Dacă comparați legumele organice cu ciocolata de mărimea unei gustări, desigur că veți vedea o discrepanță uriașă în preț.
Dar există o mulțime de ingrediente sănătoase la prețuri accesibile, cum ar fi ouăle, fructele și legumele de sezon, cerealele integrale, fasolea uscată și peștele, care pot fi folosite pentru a crea mâncăruri perfect delicioase.
10 moduri de a cumpăra alimente sănătoase încadrându-vă într-un buget sănătos
Prețurile alimentelor au atins un nivel record și mulți dintre noi simt impactul acestora. Potrivit indicelui prețurilor de consum, prețurile alimentelor au crescut cu mult peste bugetul mediu al oamenilor.
Deși poate părea dificil să cumpărați ingrediente sănătoase la un preț rezonabil, am adunat zece sfaturi simple pentru a vă ajuta să cheltuiți mai puțin data viitoare când cumpărați alimente sănătoase și nutritive.
Obiceiurile alimentare sănătoase merg mână în mână cu obiceiurile sănătoase de cumpărături – ceea ce cumpărați este ceea ce veți mânca! Cu doar un pic de planificare, puteți mânca bine fără a vă depăși bugetul.
Iată zece modalități ușoare care vor ajuta la reducerea costurilor alimentelor la supermarket:
Sfatul #1: Planificați-vă mesele și gustările pentru toată săptămâna!
Planificarea meselor și gustărilor din timp vă ajută să vă eficientizați lista de cumpărături și vă menține pe drumul cel bun pentru a vă încadra în buget. În plus, elimină întrebarea mult prea familiară: "Ce mâncăm la cină?", care ne face prea des să punem mâna pe telefon și să comandăm cina. Planificarea meselor în avans vă face viața mai ușoară, deoarece veți ști ce veți găti și când. Sunteți conștienți de faptul că una dintre cele mai eficiente modalități de a economisi bani pe alimente este să vă gătiți propriile mese acasă? Ei, asta e ceva la care merită să ne gândim!
Sfatul #2: Faceți o listă și respectați-o!
Acum că știți ce veți găti toată săptămâna, este timpul să vă faceți lista de cumpărături. Cheia aici este să vă limitați la listă și să cumpărați doar ceea ce este pe ea, evitând cumpărăturile impulsive. Veți fi surprins de modul în care neachiziționarea de gustări suplimentare poate duce la bani în plus în portofel.
Sfatul #3: Cumpărați în vrac!
Cumpărarea în vrac este una dintre cele mai bune modalități de a stoca alimente sănătoase, economisind în același timp bani pe alimente. Elemente precum cerealele integrale, orezul, leguminoasele uscate, nucile și semințele sunt doar câteva exemple de alimente sănătoase care au o durată de depozitare mai lungă. S-ar putea să plătiți puțin mai mult în avans, dar economiile pe termen lung vor merita!
Sfatul #4: Alegeți produse sezoniere!
Cumpărarea fructelor și legumelor de sezon nu este doar o modalitate gustoasă de a vă bucura de produse în perioada lor, ci și o economie de costuri. Unele fructe și legume pot fi congelate timp de până la șase luni, așa că aprovizionați-vă cu preferatele dvs. de sezon, astfel încât să vă puteți bucura de ele pe tot parcursul anului.
Sfatul #5: Cumpărați produse congelate și conservate în mod sănătos!
Se estimează că aproape 40% din toate produsele cumpărate sunt irosite. Pentru cei cu un stil de viață ocupat, cumpărarea de produse congelate și conservate asigură că fructele și legumele preferate durează mai mult, ceea ce înseamnă că veți risipi mai puțină mâncare și mai puțini bani! În unele cazuri, fructele congelate pot oferi și niveluri mai ridicate de nutriție. Când fructele și legumele sunt culese la vârf și înghețate în 24 de ore, acestea își rețin nutrienții. Dacă fructele dvs. sunt cu adevărat proaspete, valoarea nutritivă va fi similară, dar înghețarea lor poate ajuta la păstrarea valorii nutriționale mai mult timp. Produsele conservate sunt, de asemenea, o opțiune sănătoasă. Doar căutați și cumpărați articole care au un conținut scăzut de sodiu și nu au zahăr adăugat.
Sfatul #6: Pregătiți-vă propria mâncare!
Cumpărarea alimentelor prefabricate sau semipreparate poate economisi timp, dar nu vă poate economisi bani. Când plătiți pentru mâncare pre-preparată, plătiți și pentru timpul care a intrat în pregătire. Mâncarea pre-preparată vine adesea în porții mai mici decât ceea ce ați putea găti dacă vă pregătiți singur mâncarea, ceea ce vă va determina să cheltuiți mai mult pe termen lung pentru a vă menține bucătăria aprovizionată. Deci, data viitoare când puneți mâna pe o pungă de brânză mărunțită sau legume tocate, gândiți-vă să vă mărunțiți propriul bloc de cheddar și să vă tăiați propria țelină și ceapă. Nu numai că vă va economisi bani, dar mâncarea dvs. va avea și un gust mai proaspăt.
Evitați dressingul de salată la borcan și faceți-vă propriul dressing. Pur și simplu amestecați ulei de măsline extra virgin cu oțet. Adăugați un strop de sare, piper și condimentele preferate – și veți avea un dressing delicios care costă considerabil mai puțin decât unul îmbuteliat.
Sfatul #7: Căutați promoții și oferte!
A spus cineva "cumperi unul, primești unul gratis?". Să așteptați ca alimentele preferate să fie la ofertă este una dintre cele mai practice sugestii pentru a economisi bani la cumpărăturile de alimente. Acesta este cel mai bun moment pentru a vă aproviziona. Puteți chiar folosi banii pe care i-ați economisit pentru a vă răsfăța cu un articol mai scump data viitoare! În plus, așteptarea reducerilor vă poate ajuta să evitați cumpărarea produselor care sunt doar o poftă, nu o necesitate.
Sfatul #8: Nu cheltuiți bani pe calorii lichide!
De ce să cheltuiți bani în plus cumpărându-vă cafeaua sau ceaiul? În schimb, perfecționați-vă abilitățile și faceți cafea și ceai acasă. Fără îndoială, veți economisi calorii și atunci când săriți peste frișca irezistibilă și siropurile pline de zahăr. Evitați să dați bani pe băuturi mai scumpe (și nesănătoase). Pentru a vă răcori, folosiți fructe proaspete sau congelate pentru o băutură sănătoasă și delicioasă. Încercați de exemplu o limonadă cu lămâie, afine, lavandă etc.
Sfatul #9: Folosiți drojdie inactivă!
Drojdia inactivă este un aliment pe bază de plante, fără lactate, care are o aromă de brânză, asemănătoare umami. Este unul dintre puținele alimente pe bază de plante care se califică drept proteină completă și este plină de vitamina B12. Presărați-o peste paste, în supe sau tocane pentru un plus de proteine și de aromă.
Sfatul #10: Încercați să cultivați o grădină personală!
Cultivarea propriilor fructe și legume sau germeni/vlăstari este o modalitate excelentă de a economisi bani și de a avea produse proaspete la îndemână. Chiar dacă nu aveți o curte pentru a crește o grădină, multe fructe, legume și ierburi pot fi crescute în ghivece și jardiniere pe terase ori balcoane. Să aveți o aprovizionare constantă cu produse proaspete la domiciliu vă poate economisi bani la magazin. Este posibil să nu puteți crește un "copac de bani" în grădina dvs., dar vă veți simți ca și cum ați făcut acest lucru cu banii pe care îi veți economisi.
Sănătos, ieftin și gustos!