Descoperă puterea vindecătoare a literaturii în lumea biblioterapiei, unde cărțile devin un instrument esențial în gestionarea stresului și a problemelor personale.

Biblioterapia (terapia prin citit) este o intervenție sistematică ce folosește materiale bibliografice atent selecționate pentru a ajută persoanele să gestioneze mai bine stresul și problemele personale. O recenzie a studiilor desfășurate în acest sens sugerează că biblioterapia poate fi folosită cu succes atât în context educațional, cât și clinic.

Cărțile pot fi o fereastră către lume, dar pot oferi și o fereastră către propria lume interioară. Povestea, scrierea creativă și lectură sunt recunoscute de mult timp pentru potențialul lor terapeutic. Utilizarea literaturii că metodă de vindecare datează din Grecia Antică, de pe vremea când bibliotecile greceșți erau văzute că locuri sacre cu puteri curative.

Azi la secțiunea biblioterapie:

„Când corpul spune nu - Costul stresului ascuns”
Spitalul Samaritean Gabor Maté
Gabor Maté

Dacă până acum te-ai încăpățânat să crezi că nu există o conexiune între afecțiunile fizice și sistemul nervos, autorul te invită să iei o pauză și să-ți asculți corpul. Ce-ți spune? Mai poate să ducă poverile de zi cu zi sau te imploră să îi acorzi un moment de răgaz?

Cartea „Când corpul spune nu - Costul stresului ascuns ‘’de Gabor Maté nu este deloc o lectură confortabilă. Te zguduie până în măduva oaselor și te pune în fața propriilor anxietăți. Te face să-ți conștientizezi mecanismele de autosabotare, precum și tiparele toxice pe care le-ai deprins încă din fragedă copilărie. Când citeșți această carte, te cuprinde un sentiment de neliniște, dar, în același timp, îți oferă și răspunsul la nesfârșitele întrebări pe care le-ai adresat specialiștilor de-a lungul timpului.

Uneori, avem impresia că deținem adevărul absolut în materie de medicină, vindecare și tratamente. Din păcate, corpul nu este o ecuație exactă, ci un organism viu care resimte fiecare emoție, gând sau factor de stres. În încercarea de a găsi un răspuns la afecțiunile inexplicabile ale pacienților săi, doctorul Gabor Maté a început să investigheze cauze mai puțîn medicale, precum psihoneuroimunologia, știința interacțiunilor dintre minte și corp, care, printre altele, studiază modul în care gândurile și emoțiile ne influențează sistemul imunitar.

Așadar, este important să dăm ascultare emoțiilor, dar mai ales, să ne ascultăm corpul atunci când ne semnalează neputință și epuizare.

Dacă te-am convins să citeșți cartea suntem siguri că vei dori să afli mai multe din setiunea Biblioterapie. Rămâi alături de noi și vei primi cele mai noi și interesante metode de „autovindecare” la care poți ajunge cu ajutorul nostru.

newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Fii mereu la curent cu cele mai proaspete informații

Footer image
Footer image 2